Elektronisch dossier

Alle gegevens betreffende een expertise worden op gestructureerde wijze hernomen in eenzelfde elektronisch dossier.

Beveiligde uitwisselingen

Het elektronisch expertisedossier wordt tussen de verschillende partijen uitgewisseld op een volledig beveiligde manier en in reële tijd.

Audatex berekening

Met het volledig geïntegreerd berekeningssysteem Audatex maakt men een juiste schatting van de herstelkost van een voertuig.

VIN identificatie

Op basis van het chassisnummer ontvangt u alle details over de uitrusting van het voertuig, zoals dit uit de fabriek komt.

Historiek van het schadegeval

Ons platform integreert een volledige historiek van de schadegevallen voor een bepaald chassisnummer om zo snel potentiële fraude te detecteren.

Waarschuwingen voor uitrusting

Een systematische vergelijking wordt uitgevoerd tussen de ingevoerde uitrusting en de uitrusting van het voertuig zoals dit uit de fabriek komt.

Automatische regels

Elke verzekeringsmaatschappij kan haar eigen beheerregels bepalen om het platform volgens haar behoeften te personaliseren.

Directe betaling aan de herstellers

Automatisering van de wekelijkse betalingen aan de herstellers via een volledig geautomatiseerd en beveiligd systeem.

Transit van de honoraria van de experten

Automatisering van de betaling van de honoraria van de experten met het automatisch genereren van de facturen voor de verschillende partijen.

Verkoop van de totaal verliezen

Verhoogt de restwaarde van de voertuigen in totaal verlies dankzij de integratie in onze dienst Informex Vehicle Online.

Beveiligde betaling van de voertuigen

Garandeert de betaling van de voertuigen in totaal verlies op het ogenblik van afhaling via ons beveiligd betalingssysteem.

Audit

Met onze tool ARIA hebben de verzekeringsmaatschappijen  een duidelijk zicht op de probleemdossiers en kunnen ze snel reageren.

Statistieken

Alle statistische gegevens zijn ter beschikking via dynamische displays in onze tool EBIS en via Excel extracties.

Elektronische archivering

Om de archivering van een steeds groeiend volume van gegevens maximaal te beperken, integreert ons platform een elektronisch archiveringstool van de expertises.

Aangifte technische controle

Indien gemeld wordt dat een voertuig de technische controle moet ondergaan, verwittigt ons platform onmiddellijk de DIV en de GOCA.

Controle van de inschrijvingen

Om fraude te vermijden, levert ons platform technische informatie betreffende de inschrijving van het voertuig.

Bijlagen

Alle bijlagen, zoals het schadeformulier, de foto’s van de herstelling en de expertise bevinden zich in het elektronisch dossier.

Fiscale fiches

Ons platform genereert de fiscale fiches 281.50 voor de verzekeringsmaatschappijen. Wij zorgen voor de aangifte bij de overheidsdiensten.

Facturen van de experten

In het kader van de transit van de honoraria en om de administratieve taken te vereenvoudigen, verzorgt ons platform de uitgave van de facturen van de experten.

Portaal schadelijder

Ons platform integreert de mogelijkheid om een beperkte toegang te geven tot de expertise aan de schadelijder.

Artificiële intelligentie

In het kader van de expertiseprocedures helpen wij de experten en verzekeraars om beslissingen te nemen dankzij onze AI modules.